Tweede editie Kerst speel je Samen

Date : 28 november, 2017

150 aanmeldingen voor 2e editie Kerst speel je Samen

Al 150 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen met de komende (2e) editie van Kerst speel je Samen. Op zondag 17 december wordt met alle deelnemers een groot ad hoc koor en orkest gevormd, waarmee ’s ochtends bekende kerststukken worden ingestudeerd. ’s Middags is er om 13.30 uur een concert.
Aan het concert wordt meegewerkt door organist Toon Hagen. De Zwolse stadsdichter Kees Smits schreef speciaal voor het evenement een tekst die samen met het publiek gezongen zal worden. Burgemeester Henk Jan Meijer zal Kerst speel je Samen openen.
Aan het orkest kunnen spelers van alle leeftijden en niveaus meedoen: de muziek is beschikbaar op meerdere niveaus. Aan het koor kunnen volwassenen meedoen, maar ook kinderen en jongeren (vanaf 8 jaar). Dit geeft ook de mogelijkheid voor (groot)ouders om bijvoorbeeld samen met hun (klein)kind te komen en dat is wat de organisatie (Dubbelgreep) op het oog heeft: samen kerstliederen spelen en zingen.
Vorig jaar deden uiteindelijk 150 mensen mee, de organisatie verwacht dit jaar veel meer deelnemers, omdat dit aantal op dit moment al bereikt is. Er kunnen maximaal 300 mensen meedoen, inschrijven is nog mogelijk via www.kerstspeeljesamen.nl.