TERUGBLIK

Juni 2021

Date : 5 juli, 2021

Op 18 en19 juli hield Dubbelgreep een heus Marathon concert  Elke 90 minuten was er een nieuw voorspeeluur of workshop. Alle grote en kleine, beginnende en gevorderde leerlingen kwamen aan bod. Er was o.a. een uur voor strijkers, het DG juniororkest had in het kinderuur een openbare repetitie en op de late avond was er een ligconcert waarbij de leerlingen de muzikale klanken over het soezende publiek uitstrooide. Op zaterdagmiddag vond het interessante project “Bach voor Pianisten” plaats. Het was fantastisch voor de leerlingen en hun fans om na de lockdown weer in het openbaar te kunnen zingen en spelen. Een feest was het! Alle spelers, organisatoren, publiek en docenten bedankt.


Maart 2021

Date : 7 maart, 2021

Opname-moment voor audities en concoursen
Omdat het geplande talentenconcert op 6 maart in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle vanwege de
Corona-maatregelen niet door kon gaan, konden leerlingen van Dubbelgreep deze dag van de ruimte
gebruik maken om hun inzendingen voor o.a. het Prinses Christina Concours te filmen. Met een
beetje omdenken komen we zo tot alternatieve mogelijkheden en oplossingen voor actuele
problemen.. en blijven we het van de positieve kant bekijken!

Wil je ook muziekles bij Dubbelgreep? Vraag naar de mogelijkheden, zowel online als live!
Mail info@dubbelgreep.nl of bel 038 – 230 20 84


Kerst speel je Samen 2020

Date : 6 september, 2020

Beste zangers en spelers,

Dit jaar zou op 20 december “Kerst speel je Samen” plaatsvinden. Het zou de 5e editie zijn dus het beloofde een extra feestelijk muziek-spektakel te worden. Helaas lijkt het er op dat we in december nog niet veilig samen kunnen zingen en spelen en heeft de organisatie moeten besluiten om dit evenement te verplaatsen. Wij hopen van harte dat we eind december 2021 weer veilig samen kunnen musiceren.

Blijf gezond en tot ziens,
Simone, Karin, Maria, Mark en Marian.


Grote Avond Dubbelgreep

Date : 10 april, 2018

Op zaterdag 2 juni vindt de jaarlijkse Grote Avond plaats. Het thema van deze bijzondere avond is: Sprookjes. Er zal worden gespeeld door ensembles en orkesten met leerlingen van heel verschillende leeftijden en niveau’s. Aanvang is 19.00 uur; locatie: de Zwolse Oosterkerk (nabij de Turfmarkt).

Iedereen die les volgt bij Dubbelgreep heeft gratis toegang (ongeacht of je op deze avond zelf meespeelt- of -zingt).

Toegangskaarten
Voorverkoop:
Kinderen t/m 14 jaar: € 2,50 / iedereen vanaf 15 jaar: € 7,50

Combinatietarieven:
Combinatie 01: € 20,-: 2 kaarten vanaf 15 jaar plus 3 kaarten t/m 14 jaar
Combinatie 02: € 25,-: 4 kaarten vanaf 15 jaar
Combinatie 03: € 25,-: 3 kaarten vanaf 15 jaar en 2 kaarten t/m 14 jaar

Aan de zaal:
Kinderen t/m 14 jaar: € 2,50 / iedereen vanaf 15 jaar: € 10,-. Geen groepskaarten.


Goed leren zingen bij Dubbelgreep

Date : 26 februari, 2018

Voor kinderen vanaf 8 jaar die goed willen leren zingen, organiseert Dubbelgreep een Projectzanggroep. De groep werkt in elf lessen toe naar een optreden op de Grote Avond van Dubbelgreep (2 juni 2018). Tijdens deze jaarlijkse avond laten leerlingen van Dubbelgreep zich horen in ensembles en orkesten, dit keer rondom het thema Sprookjes.

Vaardigheden die aan bod komen in de zanggroep zijn luisterbereidheid, creativiteit en het ontdekken van de eigen stem. Er wordt samen gezongen, uitleg geven over zingen en een eigen naam bedacht voor de groep, die onder leiding staat van de ervaren koordocent en zangeres Maria Bloem-Dette. In de zanggroep staat het kind centraal, er wordt gewerkt aan ‘zingen als levenshouding’. De kinderen zingen liedjes van Annie M.G. Schmidt, musicalliedjes en liedjes uit Eigenwijs en Klankkleur (zangboeken voor basisscholen).

De eerste repetitie is op 14 maart. Instromen kan nog tot en met 28 maart. Er wordt geoefend op woensdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur. Deelnamekosten bedragen €72,50. Aanmelden kan via maria@dubbelgreep.nl Voor vragen, kunt u ook bellen met Maria Bloem: 06-17471228.