INSTRUMENTEN EN DOCENTEN

Paula Hopster

PIANO

Paula Hopster is vanaf 1998 als gediplomeerd pianodocente werkzaam bij Dubbelgreep. Ze heeft haar lespraktijk in Stadshagen. Deze is voorzien van een piano en een vleugel. Zowel beginners als (ver)gevorderde leerlingen kunnen hier les op krijgen. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom voor een (proef)les en ook steeds meer volwassenen weten de weg naar haar lespraktijk te vinden, want je bent nooit te oud om te leren pianospelen!

Bij Paula staat het plezier in pianospelen voorop. Om met plezier te kunnen spelen wordt per leerling bekeken welke muziek de leerling aanspreekt en wat het doel van de pianoles is. Die doelen kunnen heel verschillend zijn. Zo kan het voor volwassen leerlingen fijn zijn om een (nieuwe) hobby te hebben en naast de dagelijkse drukte tijd te maken om piano te spelen. Door met muziek bezig te zijn ervaren ze meer rust en tijd voor zichzelf. Voor kinderen die voor de piano hebben gekozen, gaat een magische wereld van muziek open. Omdat het tegenwoordig heel makkelijk is om een piano te huren wagen steeds meer mensen de stap naar pianoles.

Paula heeft veel ervaring met:
• hoogbegaafde leerlingen
• leerlingen voorbereiden op een graadexamen van de EPTA
• leerlingen voorbereiden voor een conservatorium toelatingsexamen

Dubbelgreep heeft bijna iedere maand wel een voorspeelavond. Dat geeft de leerlingen de mogelijkheid om hun stukken voor publiek te laten horen. Omdat de docenten van Dubbelgreep nauw samenwerken, is het voor de pianoleerlingen mogelijk om samen te spelen met leerlingen die andere muziekinstrumenten bespelen. Paula lid is van de EPTA, de vakvereniging voor professionele pianisten en pianodocenten.

Paula Hopster heeft als hoofdvak piano gestudeerd aan de conservatoria van Zwolle en Arnhem. Zij is in 1997 afgestudeerd bij Marjès Benoist. Naast het hoofdvak piano heeft ze ook hoofdvak koordirectie gestudeerd. Daarnaast is ze gediplomeerd Muziek op Schoot-docente. Als pianiste heeft ze ruim 20 jaar het Aquinokoor van de Dominicanerkerk in Zwolle begeleid. Ook begeleidt ze regelmatig andere koren waaronder het Overijssels Kamerkoor. Paula vormt samen met celliste Esther de Boer het duo ArtiNu dat regelmatig optredens verzorgt. Bij een groot aantal vestigingen van kinderopvang Partou begeleidt ze pedagogisch medewerkers in het geven van muziekles aan kinderen tot 4 jaar.

www.pianopraktijkstadshagen.nl