Jisk LieftinkJisk geeft pianoles (klassiek en licht) en studeerde piano aan het conservatorium Artez in Zwolle, waar hij les kreeg van Sebastiaan Oosthout. Hij behaalde zijn bachelor-diploma in 2008. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Frank van Laar en heeft hij in juni 2011 zijn master afgerond. Hij heeft masterclasses gehad van o.a. Paul Komen, Rudolf Jansen, Marien van Nieukerken, Marcel Baudet en David Kuijken.

Jisk is actief in projecten en geeft regelmatig optredens, zowel solo als in ensemble of duo-verband. Tevens geeft hij les bij Muziekstudiomerel in Deventer. Verder heeft hij zijn eigen lespraktijk in de binnenstad van Zwolle en is hij aangesloten bij Docentencollectief Dubbelgreep.

Jisk is een veelzijdig musicus, hij is klassiek opgeleid, maar speelt ook populaire muziek en improviseert veel. Hij heeft samen met zijn vader Dick Lieftink een theaterprogramma gemaakt waarin muziek en verhaal elkaar aanvullen. Deze show is in september 2010 in premiere gegaan. Ook werkt hij in het Amuze ensemble aan projecten waarin muziek en theater een grote rol spelen. Zo heeft hij bijvoorbeeld in 2009 en 2010 projecten gedaan met Kasteel Muiderslot, waarin een muzikale speurtocht werd georganiseerd. Hij speelt veel samen als duo met mezzo-sopraan Mareen Lieftink en violist Adrian David.