INSTRUMENTEN EN DOCENTEN

Maria Bloem-Dette

ZANG

Met groot verdriet moesten wij (docenten van Dubbelgreep) in september 2023 onverwacht afscheid nemen van onze zangdocent Maria Bloem-Dette. Zij overleed op 14 september 2023. 

Hieronder lees je de tekst waarmee Maria zich voorstelde op onze website. 

Zingen is voor mij een levensbehoefte net als eten, slapen en liefhebben. Ieder mens en iedere stem is uniek. Voor mij als docent is het een fantastische mogelijkheid om dit bij mijn leerlingen naar buiten te laten komen. Ik zie mensen groeien in hun creativiteit en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in hun zelf acceptatie. Je leert zingen vanuit de kleinste kiem van de toon en vanuit jouw kwetsbaarheid. Het is een zoektocht naar de mogelijkheden van je stem en naar jezelf met behulp van het ambacht van het zingen. Voor sommigen kon zelfs de basis gelegd worden als professioneel zanger. Niemand is te jong of te oud. Het plezier en het muziek maken staat centraal in de les.

Naast Dubbelgreep werk ik ook al meer dan 20 jaar bij het CKV in Dronten. Mijn leerlingen zijn in de leeftijd van 7 tot 70 (of meer). Verder zing ik bij het Zwols Vocaal Ensemble en bij de Michaelscantorij en het Cantatekoor van de Grote Kerk in Zwolle waar ik ook de stemvorming voor mijn rekening neem.