INSTRUMENTEN ENĀ DOCENTEN

Marjolein Visser-de Boer

DWARSFLUIT

Met een praktijk in Zwolle Zuid, nabij het station, geeft Marjolein al ruim 30 jaar dwarsfluitles. Leerlingen komen individueel, maar er worden veel samenspeellessen in trio en kwartet verband georganiseerd. Of ensemble lessen waarbij je als fluitist in een fluitensemble met alt- en basfluiten mee kunt spelen.

Marjolein geeft les aan jonge kinderen vanaf 5 jaar (Kinderflute methode), aan basis en middelbare scholieren en aan volwassenen. Voor de volwassenen bestaat de mogelijkheid om in combinatie met les mee te spelen in fluitensemble Fluitfocus. En ook aan de volwassenen worden trio en kwartetlessen gegeven.

De nadruk ligt bij Marjolein op het lesgeven. Ze speelde in het Nederlands fluitorkest, het Valerius kwartet en deed met verschillende orkesten vele koorbegeleidingen. Met trio Phonascus speelt ze regelmatig op de fluit en in Flauteamos Traversi met de traverso.

Vanaf haar afstuderen bij Jorge Caryevschi aan het conservatorium in Zwolle heeft Marjolein vele cursussen gevolgd. En ze blijft dat nog steeds doen om haar leerlingen te inspireren en in contact te laten komen met de nieuwste ontwikkelingen op fluitgebied.

Zo wordt muziektheorie op een speelse manier aangeboden via de methode van de Music Mind Games en wordt er bij jonge kinderen gewerkt volgens de Kinderflute methode van Kathy Blocki.