Vanaf seizoen 2011-2012 start bij docentencollectief Dubbelgreep een pilot van de cursus ‘ensemblecoaching voor amateur-ensembles’ voor alle leeftijden en niveaus. Tijdens de coachings wordt toegewerkt naar een uitvoering in kleine of grote kring en komen samenspeelvaardigheden en uitdieping van het te spelen repertoire ruimschoots aan bod.

De ensemblecoaching is zowel bedoeld voor bestaande, als voor nieuwe, nog te vormen ensembles. Instrumentalisten of zangers die graag in ensembleverband zouden willen spelen/zingen, maar zelf geen mogelijkheid daartoe hebben, kunnen zich namelijk ook aanmelden. Zij worden ingedeeld aan de hand van niveau, ensemblespelervaring en leeftijd.

De deelnemers kunnen een knipkaart van 4 lessen besteden aan coachings van minimaal 45 minuten (duo’s) tot maximaal 1,5 uur (kwintet en meer). Voor ensembleleden die al les hebben bij Dubbelgreep geldt een tarief van € 80,- per persoon voor 1 knipkaart, voor leden buiten Dubbelgreep bedragen de kosten € 100,- per persoon (beide bedragen worden bij leerlingen vanaf 21 jaar vermeerderd met 21% BTW).

Opgave en informatie bij Philine Coops, mail philine@dubbelgreep.nl  of bel 0615286019. Bij opgave dient vermeld te worden: naam, leeftijd en niveau (de laatst gespeelde stukken) van zowel het ensemble als de ensembleleden en naam van de docent waar men les van heeft.