Kerst speel je Samen 2020

Date : 6 september, 2020

Beste zangers en spelers,

Dit jaar zou op 20 december “Kerst speel je Samen” plaatsvinden. Het zou de 5e editie zijn dus het beloofde een extra feestelijk muziek-spektakel te worden. Helaas lijkt het er op dat we in december nog niet veilig samen kunnen zingen en spelen en heeft de organisatie moeten besluiten om dit evenement te verplaatsen. Wij hopen van harte dat we eind december 2021 weer veilig samen kunnen musiceren.

Blijf gezond en tot ziens,
Simone, Karin, Maria, Mark en Marian.


Grote Avond Dubbelgreep

Date : 10 april, 2018

Op zaterdag 2 juni vindt de jaarlijkse Grote Avond plaats. Het thema van deze bijzondere avond is: Sprookjes. Er zal worden gespeeld door ensembles en orkesten met leerlingen van heel verschillende leeftijden en niveau’s. Aanvang is 19.00 uur; locatie: de Zwolse Oosterkerk (nabij de Turfmarkt).

Iedereen die les volgt bij Dubbelgreep heeft gratis toegang (ongeacht of je op deze avond zelf meespeelt- of -zingt).

Toegangskaarten
Voorverkoop:
Kinderen t/m 14 jaar: € 2,50 / iedereen vanaf 15 jaar: € 7,50

Combinatietarieven:
Combinatie 01: € 20,-: 2 kaarten vanaf 15 jaar plus 3 kaarten t/m 14 jaar
Combinatie 02: € 25,-: 4 kaarten vanaf 15 jaar
Combinatie 03: € 25,-: 3 kaarten vanaf 15 jaar en 2 kaarten t/m 14 jaar

Aan de zaal:
Kinderen t/m 14 jaar: € 2,50 / iedereen vanaf 15 jaar: € 10,-. Geen groepskaarten.


Goed leren zingen bij Dubbelgreep

Date : 26 februari, 2018

Voor kinderen vanaf 8 jaar die goed willen leren zingen, organiseert Dubbelgreep een Projectzanggroep. De groep werkt in elf lessen toe naar een optreden op de Grote Avond van Dubbelgreep (2 juni 2018). Tijdens deze jaarlijkse avond laten leerlingen van Dubbelgreep zich horen in ensembles en orkesten, dit keer rondom het thema Sprookjes.

Vaardigheden die aan bod komen in de zanggroep zijn luisterbereidheid, creativiteit en het ontdekken van de eigen stem. Er wordt samen gezongen, uitleg geven over zingen en een eigen naam bedacht voor de groep, die onder leiding staat van de ervaren koordocent en zangeres Maria Bloem-Dette. In de zanggroep staat het kind centraal, er wordt gewerkt aan ‘zingen als levenshouding’. De kinderen zingen liedjes van Annie M.G. Schmidt, musicalliedjes en liedjes uit Eigenwijs en Klankkleur (zangboeken voor basisscholen).

De eerste repetitie is op 14 maart. Instromen kan nog tot en met 28 maart. Er wordt geoefend op woensdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur. Deelnamekosten bedragen €72,50. Aanmelden kan via maria@dubbelgreep.nl Voor vragen, kunt u ook bellen met Maria Bloem: 06-17471228.


Tweede editie Kerst speel je Samen

Date : 28 november, 2017

150 aanmeldingen voor 2e editie Kerst speel je Samen

Al 150 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen met de komende (2e) editie van Kerst speel je Samen. Op zondag 17 december wordt met alle deelnemers een groot ad hoc koor en orkest gevormd, waarmee ’s ochtends bekende kerststukken worden ingestudeerd. ’s Middags is er om 13.30 uur een concert.
Aan het concert wordt meegewerkt door organist Toon Hagen. De Zwolse stadsdichter Kees Smits schreef speciaal voor het evenement een tekst die samen met het publiek gezongen zal worden. Burgemeester Henk Jan Meijer zal Kerst speel je Samen openen.
Aan het orkest kunnen spelers van alle leeftijden en niveaus meedoen: de muziek is beschikbaar op meerdere niveaus. Aan het koor kunnen volwassenen meedoen, maar ook kinderen en jongeren (vanaf 8 jaar). Dit geeft ook de mogelijkheid voor (groot)ouders om bijvoorbeeld samen met hun (klein)kind te komen en dat is wat de organisatie (Dubbelgreep) op het oog heeft: samen kerstliederen spelen en zingen.
Vorig jaar deden uiteindelijk 150 mensen mee, de organisatie verwacht dit jaar veel meer deelnemers, omdat dit aantal op dit moment al bereikt is. Er kunnen maximaal 300 mensen meedoen, inschrijven is nog mogelijk via www.kerstspeeljesamen.nl.


Leerlingen spelen voor Sinterklaas

Date : 17 november, 2017

Leerlingen spelen voor Sinterklaas bij Dubbelgreep

Een heuglijke mededeling! Sinterklaas was zeer blij gestemd toen wij hem uitnodigden om bij Dubbelgreep langs te komen op onze speciale Sinterklaas voorspeelavond. Hij toonde zich vastberaden om dit jaar weer ruimte maken in zijn drukke schema; Hij komt!
We zullen hem een bijzonder muzikale avond bezorgen door voor hem te spelen en te zingen. Alle bekende sinterklaasliedjes zullen langskomen hetzij instrumentaal dan wel vocaal. Deze bijzondere gebeurtenis zal plaatsvinden op 25 november om 18.30 uur in de Lutherse kerk, Koestraat 2/4 te Zwolle. Iedereen is daarbij uiteraard van harte uitgenodigd. Wat zal hij daarvan genieten! De boottocht terug naar Spanje zal een feest der herinnering zijn, jammer dat we dat niet mee kunnen maken.
Om 20.30 uur, als de Sint en de jonge spelers al weer vertrokken zijn, start het volgende voorspeelmoment, waarbij oudere leerlingen het podium betreden. U kunt luisteren naar piano, zang en viool. Ook dit programmaonderdeel vinden plaats in de Lutherse Kerk. Luisteraars zijn van harte welkom, toegang is gratis.