JAARVERSLAG 2018-2019

Leerlingenaantallen
Dit seizoen volgden 285 leerlingen muziekles via Dubbelgreep. Deze 285 leerlingen zijn zowel kinderen als volwassenen die les hadden bij een van de docenten van Dubbelgreep. Omdat er sinds september 2017 een vacature is voor een docent Muziek op Schoot, zijn er dit seizoen geen cursussen Muziek op Schoot en Peutermuziek & Dans geweest. Wel waren er AMV-lessen.

Uitvoeringen
Dubbelgreep organiseerde 13 voorspeelmomenten. Zaterdag 20 oktober was de eerste voorspeelavond van het seizoen in de Doopsgezinde kerk. Op 24 november was Sinterklaas aanwezig bij de voorspeelavond in de Lutherse kerk. Om 20.00 uur was er nog een voorspeelmoment voor de oudere leerlingen (zonder sinterklaas). Op 16 december 2018 was de 3e editie van Kerst speel je Samen. Er deden in totaal 210 muzikanten aan mee waaronder 50 zangers zangers. Heel speciaal dit jaar was de deelname van het kinderkoor Konstantijn. Dit koor vormde de basis van het jeugdkoor. Daarnaast was er een 15+ koor. Het orkest bestond uit (akoestische) blaas- en strijkinstrumenten en piano’s. Kerst speel je Samen is toegankelijk voor alle (akoestische) blaas- en strijkinstrumenten, niet uitsluitend voor Dubbelgreepleerlingen. Speciale gast was dit jaar de Zwolse zangeres Esther Groenenberg. Na de repetitie in de ochtend begon het concert met de klanken van de didgeridoo. De Zwolse wethouder van cultuur Monique Schuttenbeld opende het concert. Kerst speel je Samen is een traditie geworden die jaarlijks terugkeert. Het talentenconcert vond dit jaar voor de 2e keer plaats. Op 19 januari 2019 om 12.30 uur en om 15.00 uur speelden de gevorderde leerlingen in de Stadkamer. Op zaterdag 9 februari vond de strijkersochtend plaats in de Doopsgezinde kerk. De Dubbelgreepdag was op 30 maart. Er zijn die dag vier voorspeelmomenten geweest waaronder de volwassenavond. Op deze avond kunnen de volwassen leerlingen van Dubbelgreep voorspelen. De Grote Avond was op zaterdag 22 juni in de Oosterkerk. Het thema was natuur. Op 7 juli waren er een pianomiddag en een voorspeelavond in de Lutherse kerk.

Docenten
Aan het begin van het seizoen waren de volgende docenten verbonden aan Dubbelgreep: Maria Bloem-Dette (zang), Peter Blom (gitaar), Esther de Boer (cello), Simone Colicchia (accordeon), Philine Coops (piano), Mark van Hoof (piano), Paula Hopster (piano),Gea Hoven (orgel/klavecimbel), Jisk Lieftink (piano), Marian Rauh (dwarsfluit en AMV), Karin Vrieling (klarinet), Wilma Jongsma (hobo), Lies van Vledder (viool), Saskia Spinder (gitaar),Liedewei Spruit (harp), Afke Wiersma (piano) en Els van der Weij (saxofoon). In januari 2019 is Saskia Spinder (gitaar) gestopt als docent bij Dubbelgreep. Aan het einde van het seizoen is Els van der Weij (saxofoon) gestopt bij Dubbelgreep.

Bestuur en coördinator
Het bestuur bestond aan het begin van het seizoen uit: Alet Boukes (voorzitter), Karin Vrieling (penningmeester), Arnold Kalmeijer (algemeen bestuurslid, ouder van Dubbelgreepleerlingen), Esther de Boer (docent) en Simone Colicchia (docent). Karin Vrieling en Marian Rauh waren de coördinatoren van Dubbelgreep.

Sponsors
Dubbelgreep werd dit jaar gesponsord door: André van Putten viool- en cellobouwers, Douwe van der Wal strijkinstrumenten, De Saxofoonwinkel, ’t Speeltuygh Muziekinstrumenten, Muziekcentrum Oostendorp, Adiba administratiekantoor, De Graaf Muziek, Multicopy Zwolle, The Fellowship of Acoustics.

Docentencollectief Dubbelgreep
KvK Zwolle 05061019
ABN/AMRO 50.32.07.209
Postbus 1379, 8001 BJ Zwolle
tel. 038 230 20 84 of 06 10 37 50 41
info@dubbelgreep.nl
www.dubbelgreep.nl