JAARVERSLAG 2016-2017

Leerlingenaantallen
Dit seizoen volgden (net als vorig seizoen) ongeveer 350 leerlingen muziekles via Dubbelgreep. Ongeveer 285 leerlingen (kinderen en volwassenen) hadden les via één van de docenten van Dubbelgreep. Dit ging doorgaans om individuele lessen. Daarnaast waren er cursussen Muziek op Schoot (1-2 jaar) en Peutermuziek & dans (2½ – 4 jaar), hieraan deden bijna 60 kinderen mee. Ook waren er kinderen en volwassenen die meededen aan de Instrumentencarrousel (= proberen van verschillende instrumenten).

Uitvoeringen
Dubbelgreep organiseerde 8 voorspeelmomenten. Een hoogtepunt was Kerst speel je Samen. Op 18 december 2016 organiseerde Dubbelgreep voor het eerst Kerst speel je Samen in de Grote Kerk in Zwolle. Ongeveer 150 deelnemers (kinderen en volwassenen) deden mee aan het grote kerstsamenspeelorkest op (akoestische) blaas- en strijkinstrumenten. In de ochtend werd gerepeteerd op 7 bekende kerststukken en ’s middags vond een kort concert plaats. Speciale gast was countertenor Sytse Buwalda.
Een ander hoogtepunt was de Grote Avond op 20 mei in de Oosterkerk. De avond stond in het teken van ‘Landen’ en we maakten een muzikale reis door de wereld. Andere uitvoeringen, waaronder de jaarlijkse ‘Dubbelgreepdag’ vonden plaats op zaterdagen in oktober, november, februari, maart en juli in de Doopsgezinde en Lutherse Kerk.
Dit jaar was de Dubbelgreepdag op 25 maart, met op het programma een strijkersochtend, een pianolunch en een zangworkshop in de middag. De dag werd afgesloten met een voorspeelavond voor volwassen leerlingen.

Docenten
Aan het begin van het seizoen waren de volgende docenten verbonden aan Dubbelgreep: Aafke de Vries (hobo), Albert Haszing (gitaar), Anneke van den Hoogen (hoorn, trompet), Esther de Boer (cello), Gea Hoven (orgel/klavecimbel), Jisk Lieftink (piano), Karin Vrieling (klarinet), Wilma Jongsma (hobo), Lies van Vledder (viool), Maria Bloem-Dette (zang), Marian Rauh (dwarsfluit), Paula Hopster (piano), Peter Blom (gitaar), Philine Coops (piano), Simone Colicchia (accordeon), Afke Wiersma (piano), Liedewei Spruit (harp) en Els van der Weij (saxofoon).
Pianodocent Mark van Hoof kwam in januari het docententeam versterken. Aan het einde van dit seizoen stopten Aafke de Vries en Albert Haszing.

Bestuur en coördinator
Het bestuur bestond aan het begin van het seizoen uit: Alet Boukes (voorzitter), Jan Akker (penningmeester), Hilde Telgenhof (ouder van een leerling), Esther de Boer (docent) en Simone Colicchia (docent). Hilde Telgenhof heeft aangegeven aan het begin van seizoen 2017-2018 te willen stoppen. Karin Vrieling en Marian Rauh waren beide coördinator van Dubbelgreep.

Sponsors
Dubbelgreep werd dit jaar gesponsord door: André van Putten Viool- en cellobouwers, Douwe van der Wal strijkinstrumenten, de Saxofoonwinkel, ’t Speeltuygh Muziekinstrumenten, Muziekcentrum Oostendorp, Muziekhuis G. Souman, Adiba administratiekantoor, De Graaf Muziek en Gooody Fooods.

Docentencollectief Dubbelgreep
KvK Zwolle 05061019
ABN/AMRO 50.32.07.209
Postbus 1379, 8001 BJ Zwolle
tel. 038 230 20 84 of 06 10 37 50 41
info@dubbelgreep.nl
www.dubbelgreep.nl