JAARVERSLAG 2015-2016

Leeringenaantallen
Dit seizoen volgden ongeveer 350 leerlingen muziekles via Dubbelgreep. Ongeveer 250 leerlingen (kinderen en volwassenen) hadden les via één van de docenten van Dubbelgreep. Dit ging doorgaans om individuele lessen. Daarnaast waren er cursussen Muziek op Schoot (1-2 jaar) en Peutermuziek & dans (2½ – 4 jaar), hieraan deden 94 kinderen mee. Ook waren er kinderen en volwassenen die meededen aan de Instrumentencarrousel (= proberen van verschillende instrumenten).

Uitvoeringen

Dubbelgreep organiseerde 11 voorspeelmomenten. Hoogtepunten waren de Kerstavond op 19 december 2015 en de Slotavond op 4 juni 2016, beide in de Oosterkerk. Andere uitvoeringen, waaronder de jaarlijkse ‘Dubbelgreepdag’ vonden plaats op zaterdagavonden in oktober, november, februari, april, mei en juni in de Doopsgezinde en Lutherse Kerk. Hierbij werd gespeeld door leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus, zowel alleen als in ensembleverband.
Dit jaar was de Dubbelgreepdag op 2 april 2016, met op het programma een strijkersochtend, een pianolunch en een zangworkshop in de middag. De dag werd afgesloten met een voorspeelavond voor volwassen leerlingen. Het thema van de Jubileumuitvoering was: ‘Naar buiten’. Er werd begonnen op het Assendorperplein en daarna liep een groep musicerende leerlingen met een stoet toehoorders richting de Oosterkerk, waar de rest van het programma gespeeld werd. De avond werd goed bezocht en er werd enthousiast gereageerd op de opzet van het programma.

Docenten
Aan het begin van het seizoen waren de volgende docenten verbonden aan Dubbelgreep: Aafke de Vries, Albert Haszing, Anneke van den Hoogen, Esther de Boer, Gea Hoven, Georgette de Sonnaville, Jisk Lieftink, Karin Vrieling, Leonie van Eldik, Lia Leuven, Lies van Vledder, Maria Bloem-Dette, Marian Rauh, Paula Hopster, Peter Blom, Philine Coops, Simone Colicchia, Afke Wiersma, Liedewei Spruit en Els van der Weij.
Gedurende het seizoen stopten Georgette de Sonnaville, Leonie van Eldik en Lia Leuven als docent bij Dubbelgreep. Nieuwe Dubbelgreepdocenten werden: Els van der Weij en Wilma Jongsma.

Bestuur en coördinator
Het bestuur bestond aan het begin van het seizoen uit: Alet Boukes (voorzitter), Jan Akker (penningmeester), Hilde Telgenhof (ouder van een leerling), Esther de Boer (docent) en Simone Colicchia (docent). Karin Vrieling en Marian Rauh waren coördinator van Dubbelgreep.

Sponsors
Dubbelgreep werd dit jaar gesponsord door: André van Putten Viool- en cellobouwers, Douwe van der Wal strijkinstrumenten, de Saxofoonwinkel, Muziekcentrum Oostendorp, Adiba administratiekantoor en De Graaf Muziek en Gooody Fooods.

Bijzonderheden
• Paula Hopster, Lies van Vledder en Simone Colicchia onderzoeken of er genoeg animo is om theorie- en speelexamens aan te bieden via Dubbelgreep. Mits hier behoefte aan is, gaan zij deze plannen uitwerken.
• Lies van Vledder en Esther de Boer zijn bezig met een pilot ‘Muziek in de wijk’, om (via scholen) meer kinderen in contact te brengen met muziekonderwijs van Dubbelgreep.
• Er wordt begonnen met de voorbereidingen voor een groot Kerstsamenspeelconcert in de Grote Kerk december 2016.

Docentencollectief Dubbelgreep
KvK Zwolle 05061019
ABN/AMRO IBAN NL84 ABNA 050320709
Postbus 1379, 8001 BJ Zwolle
tel. 038 230 20 84 of 06 10 37 50 41
info@dubbelgreep.nl
www.dubbelgreep.nl