JAARVERSLAG 2013-2014

Leeringenaantallen
Dit seizoen volgden, net als vorig jaar, ruim 300 leerlingen (zowel kinderen als volwassenen) les bij Dubbelgreepdocenten.

Uitvoeringen
Dubbelgreep organiseerde in dit 24e lesjaar twaalf voorspeelmomenten. Hoogtepunten waren de Pietenavond op 30 november in de Doopsgezinde Kerk, de Kerstavond op 21 december in de Oosterkerk en de Einduitvoering op 21 juni in de Oosterkerk. Andere uitvoeringen vonden plaats op zaterdagavonden in november, maart, april en mei in de Doopsgezinde Kerk, op 18 februari in Woonzorgcentrum De Kievietsbloem en op 14 juni in Woonzorgcentrum De Rivierenhof.
Dit jaar hadden we maar liefst twee Dubbelgreepdagen: 15 maart stond de voorstelling ‘Babar’ op het programma, daarnaast nog een pianomiddag en de dag werd afgesloten met een reguliere voorspeelavond; op 5 april was er een uitgebreide strijkersmiddag en de dag werd afgesloten met een voorspeelavond voor de volwassen leerlingen.
Het thema van de Einduitvoering was: Dubbelgreep aan Tafel. Op het programma stond o.a de koffiecantate van Bach door vioolleerlingen, Breakfast at Tiffany’s en Peaches door gitaarleerlingen, Be our Guest door fluitleerlingen en de Cupsong door pianoleerlingen. 
De verschillende onderdelen van het programma werden onderbroken door reclametunes, gespeeld door de leerlingen. Het publiek kon middels een quiz de reclametunes raden en daarmee prijzen winnen die gesponsord werden door o.a. GooodyFooods, De Zuivelhoeve, Bij Ons, e.a.

Docenten
Aan het begin van het seizoen waren de volgende docenten verbonden aan Dubbelgreep: Aafke de Vries, Alain Pondman, Albert Haszing, Anneke van den Hoogen, Annelien Bolhuis, Esther de Boer, Gea Hoven, Georgette de Sonnaville, Hanna Lindeijer, Jisk Lieftink, Karin Vrieling, Leonie van Eldik, Lia Leuven, Lies van Vledder, Maria Bloem-Dette, Marian Rauh, Mirjam Altena, Paula Hopster, Peter Blom, Philine Coops, Simone Colicchia, Afke Wiersma. Een nieuwe docent komt ons vanaf dit seizoen versterken: harpdocente Liedewei Spruit.

Bestuur en coördinator
Het bestuur bestond aan het begin van het seizoen uit: Alet Boukes (voorzitter), Jan Akker (penningmeester), Hilde Telgenhof (ouder van een leerling), Esther de Boer (docent) en Simone Colicchia (docent). Karin Vrieling was coördinator van Dubbelgreep.

Sponsors
Dubbelgreep werd dit jaar gesponsord door: André van Putten Viool- en cellobouwers, de Saxofoonwinkel, ’t Speeltuygh Muziekinstrumenten, L.M.B. Prins B.V., Muziekcentrum Oostendorp, Bouwmaat Zwolle, Groen Warehousing Zwolle B.V. en De Graaf Muziek.

Bijzonderheden
• Dubbelgreep leverde met leerlingen en docenten een bijdrage aan de gedachtenisbijeenkomst op 4 mei in de Oosterkerk. De bijdrage werd zeer op prijs gesteld.
• Esther de Boer is (m.m.v. Paula Hopster) gestart met de ‘flitsconcerten’ op basisscholen en gaat dit verder ontwikkelen.
• Er is een begin gemaakt met het aanbieden van AMV-lessen en een instrumentencarrousel, waarin leerlingen in 4 lessen kennis kunnen maken met verschillende instrumenten.

Docentencollectief Dubbelgreep
KvK Zwolle 05061019
ABN/AMRO IBAN NL84 ABNA 050320709
Postbus 1379, 8001 BJ Zwolle
tel. 038 230 20 84 of 06 10 37 50 41
info@dubbelgreep.nl
www.dubbelgreep.nl