Wilma JongsmaWilma Jongsma (1992) speelt vanaf haar achtste jaar hobo. Via centrum voor de Kunsten de Meldij kreeg ze hobo les van Nynke Jaarsma. Hiernaast maakte ze deel uit van de Talentenklas van de Ferwerda Academie in Drachten. Wilma behaalde in juni 2014 haar Bachelor Diploma als leerling van Ali Groen aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met ingang van september 2014 studeert Wilma voor Master of Music bij Karel Schoofs aan het KC Den Haag en maakt ze deel uit van de Orkest Master van het Residentie Orkest.

Geruime tijd was Wilma lid van het Frysk Jeugd Orkest en van 2007-2011 maakte ze deel uit van Jeugd Orkest Nederland. Wilma soleerde bij verschillende orkesten zoals het Frysk Jeugd Orkest, Strijk Orkest Apollo, Die Haerlemsche Musyckcamer, Groninger Studenten Orkest Mira en de Jonge Eems-Dollard Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer.

Verder verzorgt ze regelmatig kamermuziekconcerten met het Colori Ensemble. In 2015 kwam op initiatief van Bibliotheken Midden-Fryslân/Frysk Muzyk Archyf de CD Colori Miti tot stand voor het label Aliud Records. (www.coloriensemble.com).

Als hobodocente is Wilma verbonden aan de harmonievereniging OvA in Almelo en Docentencollectief Dubbelgreep.