INSTRUMENTEN EN DOCENTEN

Karin Vrieling

KLARINET

Karin studeerde bij Reinier Hogerheijde aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van haar diploma studeerde ze in Brisbane (Australië) aan het Queensland Conservatorium of Music bij Floyd Williams. Sinds haar studietijd geeft Karin regelmatig concerten met verschillende ensembles. Samen met Mariska van der Vaart (fluit) en Simone Colicchia (accordeon) vormt ze het Ensemble Drie (zie: drie.bekijknu.nl).

In 1999 richtte Karin het tijdschrift de Klarinet op. Dit is een informatief tijdschrift voor beroeps- en amateurklarinettisten in Nederland en België (zie: www.deklarinet.com). Voor dit tijdschrift schrijft ze artikelen en is ze eindredacteur. Ruim 15 jaar jaar is Karin dirigent van het Groninger Klarinetorkest Clarinets Unlimited (zie: www.clarinetsunlimited.nl) en sinds 2019 ook van het Zwolse klarinetensemble Klarinjo! (www.klarinjo.nl). In beide ensembles zijn de meest bekende klarinetsoorten (esklarinet-besklarinetten, altklarinetten, basklarinetten, contra-alt en contrabasklarinet).

Karin over de klarinetles: “De klarinet is een prachtig instrument met een mooie warme klank. Het instrument is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en iedereen kan klarinet leren spelen, al is er wel wat geduld en oefening voor nodig. Mijn jongste leerling is 7 en de oudste in de 80! Een klarinet leent zich enorm voor samenspel met allerlei instrumenten en is niet aan een specifieke muziekstijl gebonden. In de lessen kiezen we in onderling overleg en na een eerste basis te hebben opgebouwd, voor een richting die meer naar klassieke muziek, jazz, pop of volksmuziek kan gaan of juist een mengeling van diverse stijlen wordt. Belangstelling voor de klarinet? Spreek eens een vrijblijvende kennsimakingsles af!”