INSTRUMENTEN EN DOCENTEN

Eva van den Dool

PIANO

Eva is een enthousiaste, gediplomeerde pianodocente met ruime ervaring in het lesgeven. Sinds 2005 geeft zij pianolessen in Zwolle. Dit heeft zij jarenlang in dienst van de muziekschool gedaan. Vanaf 2011 vervolgde zij de lessen in haar eigen lespraktijk en sinds 2019 is ze ook verbonden aan Dubbelgreep.

Haar speerpunten zijn: plezier in het spelen, ruimte voor samenspel en een goede basis leggen. Plezier staat voorop, maar ook wordt er inzet van de leerlingen en ondersteuning thuis door de ouders verwacht. Zo kan er samen de beste leerweg worden gevonden om te leren pianospelen en het spel zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Eva heeft klassiek piano gestudeerd (bachelor en master) aan het conservatorium in Zwolle. Ze specialiseerde zich in kamermuziek en is hierin nog steeds actief. Ze speelt samen met de celliste Isabelle Gouder de Beauregard, met een pianotrio (Isabelle Doodhagen, viool en Myrthe van Hulst, cello) en met mandolinist Sebastiaan de Grebber. Ook heeft ze veel jonge talenten begeleid tijdens audities en concoursen. Eva geeft de pianolessen in Zwolle zuid.