Alette van de BeltAlette van de Belt is geboren op 9 juni 1998 in Zwartsluis. Op haar 10e begint ze zelfstandig met klarinet spelen. Na een halfjaar zelfstandig leren gaat ze op les bij Ilona slomp waar ze van september 2008 tot december 2014 les heeft gehad. Bij Ilona heeft ze in 6 jaar haar HaFaBra diploma A t/m D gehaald.

In juni 2014 is ze begonnen aan de vooropleiding klassieke klarinet aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle met als docent Oscar Ramspek. Het jaar daarop is ze toegelaten tot het 1e jaar van de studie klassiek klarinet. In 2020 is ze afgestudeerd voor deze opleiding. Inmiddels is ze ook begonnen aan de opleiding HaFaBra directie bij Alex Schillings.

In haar conservatorium jaren heeft ze verschillende masterclasses gevolgd bij onder andere Julien Hervé, Peter-Marc Dijcks, James MacMillan en André Kerver. Ook neemt Alette deel aan veel verschillende projecten om op die manier veel ervaring op te doen.

Naast de drukte van haar studie is Alette ook erg druk met spelen en lesgeven. Ze zit inmiddels bij 4 orkesten, waarvan 1 Clarinet Choir. Ze doet veel scholenprojecten en heeft een aantal AMV groepen.

Naast klarinet speelt de saxofoon ook een rol in het muzikale leven van Alette. Hier is ze pas laat mee begonnen. In de zomer van 2016 heeft ze haar 1e les gehad en in december 2016 heeft ze haar HaFaBra examens A, B en C cum laude gehaald.