KlarinoDe Klarino-cursus is bedoeld voor kinderen tussen ca. 7 en 10 jaar en voor volwassenen voor wie de gewone klarinet niet geschikt is. Klarinolessen worden gegeven door klarinetdocent Karin Vrieling.

De gewone klarinet is voor veel jonge kinderen van 7 en 8 te zwaar en te groot. Sommige volwassenen vinden de klarinet een mooi instrument, maar te ingewikkeld of ze kunnen het instrument vanwege lichamelijke beperkingen niet goed bespelen. Sinds kort is er een nieuw instrument op de markt dat voor beide doelgroepen geschikt is: de klarino. Dit is een makkelijk te bespelen, kleine en lichtgewicht kunststof klarinet. Het is een C-instrument, waardoor er eenvoudig meegespeeld kan worden met andere instrumenten, zoals piano, dwarsfluit en blokfluit. Docente Karin Vrieling is de eerste die het Engelse instrument in Nederland introduceert. Vanuit de klarino kan men eenvoudig overstappen op een gewone klarinet.

De klarinolessen zijn individueel en in principe wekelijks een half uur. Het instrument, dat relatief goedkoop is, kan via de docent gekocht of gehuurd worden. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale lesmethode, met luistervoorbeelden en begeleidingsmuziek op dvd en cd.